Festivalul UNIFEST este cel mai mare festival studențesc, un proiect de succes conceput sub egida Uniunii Studenților din România, care încântă viața studenților încă din 2001.

UNIFEST este un eveniment devenit deja tradiție, care se desfășoară la nivel național, mai precis în 17 centre universitare din toată țara prin intermediul celor 107 asociații membre USR.  Acest festival durează 10 zile, timp în care studenții se bucură de activități culturale, sportive,  de educație non-formală, de entertainment și multe altele. Evenimentul este unul de amploare, impactând anual  100 000 de studenți.  Misiunea festivalului este de a oferi studenților ”Distracție gratis, nu degeaba!” prin intermediul întregului complex de activități din portofoliu.

Din 2001, USR aduce starea de bine și bucuria în viețile studenților.

Tema din acest an dezvăluie ”Un Festival ca o călătorie” prin prisma activităților diverse din program. Prin intermediul acestuia, căutăm să acoperim o arie cât mai largă de acțiuni prin care grupul țintă să-și diversifice modalitățile de petrecere a timpului liber.

Ai curaj și urcă-te în trenul pentru cultură, în avionul educației non-formale sau ia bicicleta ca să te menții verde și sănătos!

 

 

Uniunea Studenților din România este cea mai mare federație studențescă din țară prin prisma celor 107 asociații membre din 17 centre universitare. Scopul statutar al USR este acela de a reprezenta drepturile și interesele studenților, dar și de a crea un canal de comunicare între grupul țintă pe care îl reprezintă și actorii relevanți la nivel național, dintre care putem aminti Ministerul Educației Naționale, Ministerul Tineretului și Sportului, Guvernul, Parlamentul, Președinția României sau Municipalitățile și Universitățile.

Domeniile de interes ale USR se conturează în jurul educației, a educației non-formale, a sportului, a politicilor de tineret, dimensiunii sociale, angajabilității sau voluntariatului.

Dintre cele mai importante proiecte al Uniunii Studenților din România, amintim Festivalul UNIFEST, Gala Studentului din România, WinterCamp, Congresul Studenților din România și SummerCamp. În același timp, pe tot parcursul anului derulăm două programe de educație non-formală, unul pentru studenți și tineri conturat în jurul Academiei de Training și altul pentru elevi prin intermediul Academiei de Training pentru Elevi.

Cea mai importantă reușită legislativă a USR a fost adoptarea Legii Internshipului de către Guvernul României.

TOP