Festivalul UniFEST este cel mai mare festival studențesc, un proiect de succes conceput sub egida Uniunii Studenților din România, care încântă viața studenților încă din 2001.

UniFEST este un eveniment devenit deja tradiție, care se desfășoară la nivel național, mai precis în 17 centre universitare din toată țara prin intermediul celor 108 asociații membre USR. Festivalul durează 11 zile, timp în care studenții se bucură de activități culturale, sportive, de educație non-formală, de entertainment și multe altele. Evenimentul este unul de amploare, impactând anual 100 000 de studenți. Misiunea festivalului este de a oferi studenților ”Distracție gratis, nu degeaba!” prin intermediul întregului complex de activități din portofoliu.
Din 2001, USR aduce starea de bine și bucuria în viețile studenților.

Aflându-ne în anul Centenarului Marii Uniri, considerăm că responsabilitatea de a promova cultura în rândul tinerilor din România este cu atât mai mare. Prin urmare, am ales ca cea de-a XVII-a ediție a Festivalului UniFEST să fie dedicată sărbătorii naționale în semn de recunoștință pentru eforturile depuse de către predecesorii noștri în vederea realizării unității naționale.

În anul 2017, Festivalul UniFEST a fost desemnat ”Cel mai bun proiect studențesc” în cadrul Galei Tineretului din România.

TOP